MILJØPORTAL

PSYKISK ARBEJDSMILJØ

Frisør- og kosmetologbranchen er en branche med en høj forekomst af fysiske belastninger. Disse belastninger går fra forskellige former for kemikaliekontakt til ergonomiske og fysiologiske uhensigtsmæssige og potentielt nedslidende arbejdsstillinger. Da disse fysiske belastninger kan føre til forskellige hudsygdomme eller fysiske lidelser, er der generelt meget fokus på bekæmpelsen af disse belastninger. Dette fokus er naturligvis godt, da det er og fortsat bør være et højt prioriteret mål at nedbringe belastninger og de lidelser samt sygdomme, som kan følge disse.

Der er dog én ulempe ved det omfattende fokus på de fysiske belastninger i form af, at man alt for ofte glemmer eller overser de psykiske belastninger, der ligeledes gør sig gældende inden for branchen, og som på samme måde kan medføre en lang række psykiske lidelser eller symptomer.

Læs mere på netdoktor

Psykisk arbejdsmiljø

Psykisk arbejdsmiljø er et af de prioriterede arbejdsmiljøområder og bliver derfor altid inddraget, når Arbejdstilsynet screener virksomhederne. Det er derfor en god idé, at virksomhederne bruger APV’en som redskab til at finde ud af, om der er problemer i det psykiske arbejdsmiljø. Brug den særlige APV-tjekliste om psykisk arbejdsmiljø som supplement til de brancherettede APV-tjeklister, når I kortlægger jeres arbejdsmiljø.

Tjekliste til brug for virksomheders arbejdspladsvurdering

 

Hos Branchefællesskabet for arbejdsmiljø for service og turisme kan du læse meget mere om psykisk arbejdsmiljø:

Læs mere om psykisk-arbejdsmiljoe hos BFA.dk


Dig & din salon

De bedste vilkår for at drive salon i Danmark.

Læs mere her

Jura & vejledning

Personlig rådgivning om arbejdsregler og vilkår i branchen.

Læs mere her

Kontante fordele

Attraktive samarbejdsaftaler til både privatliv og arbejdsliv.

Læs mere her
KURSER
Frisørfagets høje faglige niveau er afgørende for både dig og branchen, og med et stærkt kursusprogram tager vi i dofk ansvar for, at du gennem hele din karriere kan stå stærkere.
Menu
DOFK
Info