MILJØPORTAL

ØKOLOGISK KOSMETIK

Mange forbrugere tiltrækkes af kosmetiske produkter, der markedsføres med at være økologiske eller naturlige, både fordi de ønsker at tage hensyn til deres egen og deres børns sundhed, men også fordi de gerne vil gøre noget godt for miljøet. Dog skal du som forbruger være lidt på vagt – økologiske og naturlige kosmetikprodukter er ikke nødvendigvis sundere og i nogle tilfælde gør du miljøet en større tjeneste ved at vælge de produkter, der har de officielle miljømærker.

Der findes ingen officiel definition på hvad økologisk kosmetik er. Ordet økologi henviser til råvarernes oprindelse bl.a. dyrkningsmetoden af de planteekstrakter, der ofte anvendes i denne type produkter.

Der findes ikke nogen officiel, myndighedsgodkendt økologimærkning på kosmetik, ligesom der gør på fødevarer, hverken i Danmark eller i EU-regi. Der findes til gengæld mange private ordninger, der certificerer kosmetiske produkter til at være økologiske efter forskellige kriterier.

Klik her for Miljøstyrelsens definition af økologisk kosmetik mv.


Dig & din salon

De bedste vilkår for at drive salon i Danmark.

Læs mere her

Jura & vejledning

Personlig rådgivning om arbejdsregler og vilkår i branchen.

Læs mere her

Kontante fordele

Attraktive samarbejdsaftaler til både privatliv og arbejdsliv.

Læs mere her
KURSER
Frisørfagets høje faglige niveau er afgørende for både dig og branchen, og med et stærkt kursusprogram tager vi i dofk ansvar for, at du gennem hele din karriere kan stå stærkere.
Menu
DOFK
Info