Positive kursister

Sara Koch Kragelund og Mette Risgaard, nyetablerede salonindehavere, fik større udbytte af mesterbrevskurset end forventet.

Af Bo Vestergaard

31-årige Sara Koch Kragelund, som driver salonen ”Sara K” i Christiansfeld ved Kolding, er nyetableret som selvstændig, og én af hendes første gerninger var at tilmelde sig alle fire mesterbrevskurser. Det første kursus, hun deltog i, var i arbejdsmiljø.

“Jeg vil gerne møde mine nye kolleger, få ny viden og komme i dybden med emnerne. Umiddelbart havde jeg det sådan, at arbejdsmiljø ikke var det, der var mest relevant, når man ikke skal have ansatte, men det er altså alligevel godt at vide noget om det. Især ergonomi. Måske skal jeg også have ansatte en dag.”

“Der er ikke noget, der har overrasket mig, men der var flere ting, jeg ikke vidste. Blandet andet om arbejdsmiljømappen og APV-mappen. Det har været et fint kursus, og jeg er fuldt tilfreds.”

ROS TIL UNDERVISER
Mette Risgaard, der blot er 22 somre gammel, har siden marts været indehaver af salonen ”Hårstrå” i Randers. Den 1. oktober startede hendes første medarbejder.

“Det er simpelthen derfor, jeg har meldt mig til kurset,” forklarer den smilende frisørmester fra Kronjylland.

For hende er det helt naturligt, at man tager mesterbrevskurserne.

“Det er vigtigt, når jeg skal have en ansat. Det er ikke kun mig selv, jeg skal stå til ansvar for. Jeg kan godt lide at følge regler, og på kurset har det været vigtigt for mig at kunne udfylde en APV, hvis nu Arbejdstilsynet skulle komme forbi,” siger Mette Risgaard.

“Men jeg har fået meget mere med herfra. Jeg har også forstået, hvor vigtigt det er for ens ansatte, at der er styr på tingene. Socialt, men også ergonomisk og på andre områder.”
De to nyetablerede frisørmestre var enige om, at Pia Børsting formåede at formidle emnet på en levende måde.

“Pia var rigtig god, og hun fangede vores opmærksomhed, selvom vi fik lidt ondt i numserne af at sidde stille så længe,” ler Mette Risgaard.


Dig & din salon

De bedste vilkår for at drive salon i Danmark.

Læs mere her

Jura & vejledning

Personlig rådgivning om arbejdsregler og vilkår i branchen.

Læs mere her

Kontante fordele

Attraktive samarbejdsaftaler til både privatliv og arbejdsliv.

Læs mere her
KURSER
Frisørfagets høje faglige niveau er afgørende for både dig og branchen, og med et stærkt kursusprogram tager vi i dofk ansvar for, at du gennem hele din karriere kan stå stærkere.
Menu
DOFK
Info