Her drukner man ikke i fagtermer

Det kan være svært at tale med en revisor, der er ”fagnørd”, men dofk’s nye, faste underviser i økonomi, statsautoriseret revisor Thomas Hedegaard, har tidligere kørt gravemaskine og er meget opmærksom på at servere den vigtige viden, så almindelige dødelige kan forstå den.

Af Bo Vestergaard

Thomas Hedegaard, økonomi, mesterbrevskursus

Statsautoriseret revisor Thomas Hedegaard, der fremover skal undervise på mesterbrevskurset i økonomi i hele landet, er meget opmærksom på at tale i et sprog, der er til at forstå. 

Thomas Hedegaard er statsautoriseret revisor, men han er også manden, der fra årsskiftet skal undervise i økonomi på dofk’s mesterbrevskurser i hele landet. Og det er en udfordring at undervise i økonomi på en måde, som fanger og fastholder interessen.

“Mange i den her branche leverer alt, hvad der har med økonomi at gøre videre til deres revisor”, erkender Thomas Hedegaard.

Derfor er en stor del af det, vi laver her, også at klæde frisørmestrene på til at stille relevante spørgsmål til revisoren for at få føling med, hvad der foregår, så de økonomiske betragtninger i virksomheden ikke foregår henover hovedet på én.

Skåret ind til benet handler det om at drive og optimere virksomheden, når man prioriterer økonomien.

KUNDENS BANEHALVDEL
Stemningen er også både engageret og nysgerrig, da dofk besøger et mesterbrevskursus på sektionskontoret i Randers. Syv spørgelystne kvinder følger med, når Thomas Hedegaard på levende vis formidler sin viden. Han er meget bevidst om, at det som håndværker og selvstændig på én gang kan være en udfordring at tale med en revisor, som måske har 20 års erfaring.

“Specielt, hvis revisoren ikke har respekt for, at man ikke kan udtrykke sig i fagtermer hele tiden. Man er nødt til at agere på den banehalvdel, hvor kunden spiller. Det er nok en branchesvaghed, at man er meget ‘fagnørdet'”, smiler Thomas Hedegaard, der udover at være en erfaren underviser også er revisor for Sektion Jylland og dofk centralt.

RELEVANTE EMNER
Når man er på mesterbrevskursus i økonomi er der kun emner på dagsordenen, som er relevante for frisørmestre. Der males ikke med en bred pensel.

“Det skal være problemstillinger og temaer, som relaterer sig til frisørernes egen dagligdag. Det kan også være emner, som deltagerne har holdt sig tilbage med at spørge deres egen revisor om”, forklarer Thomas Hedegaard.

F.eks. hvilken beskatningsordning har du valgt for din virksomhed? Det er måske et spørgsmål, ikke alle uden videre kan svare på, men det er et eksempel på et tema, enhver frisørmester burde ofre lidt opmærksomhed.

Man skal i hvert fald være klar over, hvilken betydning det kan have for ens forretning, om man vælger den ene eller den anden ordning.

LÆREPENGE SKAL UNDGÅS
En af deltagerne bliver da også i tvivl, om hun har valgt rigtigt, og derfor melder hun også kontant ud, at det skal hun da ‘lige hjem og kigge på’. Det er op til én selv at være opmærksom på hvilke sammenhænge, der er relevante for én selv og ens forretning.

“Der er meget stor forskel på de behov, man har, for nogle frisører har drevet virksomhed i 30 år og kender mange af principperne, mens andre er helt nystartede. Kan vi undgå, at man skal betale lærepenge, er det godt at komme på kursus”, synes Thomas Hedegaard.

FRISØR, KEND DIN KOSTPRIS
Hvad skal en behandling koste? Det er der nok en frisørmester eller to, der indimellem har vurderet på. Thomas Hedegaard og mesterbrevskurset i økonomi kan gøre én bedre klædt på til at regne resultatet ud.

Jeg vil gerne have, at den enkelte frisør er klar over, hvad det koster at udføre den enkelte behandling, og når man er klar over det, kan man begynde at prissætte behandlingerne, ligesom mange andre virksomheder har behov for at kende kostprisen for at kunne beregne en eventuel avance og salgspris.

FRA GRAVEMASKINE TIL SKRIVEBORD
Statsautoriseret revisor Thomas Hedegaard er partner i Randers-virksomheden Kvist & Jensen, der har afdelinger flere steder i Jylland. Han blev statsautoriseret i 2011, men har arbejdet som revisor siden 2001.

“Inden jeg blev revisor kørte jeg gravmaskiner, så jeg har også lavet andet, end at sidde ved et skrivebord”, ler Thomas Hedegaard. “Det har jeg faktisk nydt godt af i mange sammenhænge, og det gør nok også, at jeg kan tale et ”normalt” sprog, fordi jeg har siddet ude på en byggeplads.”

TÆNK LANGSIGTET
35-årige Thomas Hedegaard kunne dedikere al sin tid til karrieren, men han nyder at undervise.

“Selve undervisningen giver lidt variation i dagligdagen, hvor det ellers er ret hardcore rådgivning, jeg yder. Det er spændende at give frisørerne gode oplevelser inden for nogle emner, som kan være svære at håndtere i deres dagligdag.”

Deltagelsen på økonomikurset har for Thomas Hedegaard et klart sigte. En sund virksomhed, hvor der tænkes længere end til i morgen.

Det er vigtigt at have fokus på at drive en virksomhed, som man kan leve af, men som også levner plads til pensionsindbetalinger, og som man forhåbentlig engang i fremtiden også kan sælge til en fornuftig pris, fordi man har præsteret at drifte en god virksomhed.

 

Enhver frisørmester bør vide lidt om, hvilken beskatningsform ens virksomhed har og hvorfor, mener Thomas Hedegaard.

 

 

 

 

 

 

 

 

Thomas Hedegaard har arbejdet som revisor i mange år og er statsautoriseret revisor. Vejen til at blive godkendt som statsautoriseret revisor er foregået via 4 år på HD R ved Handelshøjskolen i Aarhus, 2½ år på Can. Merc. Aud. ved Aalborg Universitet og 2 år på SR-Akademi. Sideløbende med studierne har Thomas arbejdet på fuld tid hos Kvist & Jensen A/S, statsautoriserede revisorer.

Thomas er underviser på interne kurser i Revisorgruppen Danmark og har tidligere undervist i grundlæggende økonomistyring på makeup artist uddannelsen samt webdesigneruddannelsen.


Dig & din salon

De bedste vilkår for at drive salon i Danmark.

Læs mere her

Jura & vejledning

Personlig rådgivning om arbejdsregler og vilkår i branchen.

Læs mere her

Kontante fordele

Attraktive samarbejdsaftaler til både privatliv og arbejdsliv.

Læs mere her
KURSER
Frisørfagets høje faglige niveau er afgørende for både dig og branchen, og med et stærkt kursusprogram tager vi i dofk ansvar for, at du gennem hele din karriere kan stå stærkere.
Menu
DOFK
Info