Nu har vi fået et bedre overblik

Det bliver nemmere at stille ens revisor de rigtige spørgsmål, når man har været på mesterbrevskurset i økonomi, synes to kursister.

 Af Bo Vestergaard

24-årige Nicole Møller Christiansen har til december været selvstændig i to år med salonen Hårværk i Fredericia. Hun vil gennemføre alle mesterbrevskurserne og er halvvejs efter økonomikurset.

Der var flere emner, Nicole Møller Christiansen gerne ville blive klogere på, men det var højt prioriteret at kunne overskue et årsregnskab.

Og så har det været super fedt at regne ting ud og se, om man får den rigtige pris for det arbejde, man laver. Generelt få et indblik i, hvad økonomi er for en størrelse, forklarer den tilfredse kursist. – Jeg fik faktisk et chok over, at det er vores fulde ansvar, at regnskabet passer.

KLAR MED FEM SPØRGSMÅL
Nicole Møller Christiansen har to ansatte i salonen, som hun driver sammen med sin mand. Hun var glad for, at Thomas Hedegaard fortalte om, hvordan man regner en kostpris ud.

Nu ved jeg, hvad mine piger i salonen skal omsætte for, for at jeg får noget ud af det, smiler hun. Fremover skal Nicole Møller Christiansens revisor også yde lidt mere for honoraret.

Jeg tror, jeg har skrevet fem spørgsmål ned, jeg vil have svar på, om, hvorfor hun gør, som hun gør. Om der kunne være andre løsninger.

NY SOM ARBEJDSGIVER
Camilla Haug, 25-årig indehaver af Frisør ASH i Aarhus, har haft sin salon i knap halvandet år. Økonomikurset er hendes første mesterbrevskursus, og baggrunden for det er, at hun nu skal have en ansat.

Det har været vildt lærerigt og sjovt at være med. Også bare at møde de andre piger, fordi man kan sparre med dem. Jeg har stået alene i min salon, så jeg synes, det er fedt at kunne komme ud med alle sine spørgsmål. Vi får spurgt ind til hinanden.

KLOGERE PÅ BARSEL
Der er kommet mange konkrete resultater ud af deltagelsen, synes Camilla Haug.

Nu ved jeg, hvad det koster, hvis en assistent skal på barsel, hvordan jeg kan forsikre mig imod det, og hvad en assistent skal omsætte for, før det løber rundt i salonen. Også Camilla Haugs revisor kan regne med, at der nu bliver fulgt mere med og stillet flere kvalificerede spørgsmål.

Kurset har givet anledning til, at jeg kan spørge lidt kritisk ind til, hvad det er hun laver i regnskabet. Tidligere har det bare været en masse tal. Jeg har fået et større indblik i, hvad der foregår.


Dig & din salon

De bedste vilkår for at drive salon i Danmark.

Læs mere her

Jura & vejledning

Personlig rådgivning om arbejdsregler og vilkår i branchen.

Læs mere her

Kontante fordele

Attraktive samarbejdsaftaler til både privatliv og arbejdsliv.

Læs mere her
KURSER
Frisørfagets høje faglige niveau er afgørende for både dig og branchen, og med et stærkt kursusprogram tager vi i dofk ansvar for, at du gennem hele din karriere kan stå stærkere.
Menu
DOFK
Info