marts 19, 2022 /

dofk mener: Vi har brug for de ukrainske frisører

PRESSEMEDDELELSE

Den nye særlov, der giver ukrainske flygtninge samme vilkår på det danske arbejdsmarked som EU-borgere, hilses velkommen i landets frisørsaloner, der mangler uddannet arbejdskraft. 

Der er ikke et krav om hverken frisøruddannelse eller kompetenceafklaring for, at de ukrainske flygtninge kan blive ansat i de danske frisørsaloner. Så længe de aflønnes, som havde de den fireårige uddannelse, er der intet, der hindrer ansættelse.

dofk har dog en klar opfordring til, at der sker en hurtig kompetenceafklaring.

”Selvom det ikke er en nødvendighed, kan vi kun opfordre til, at de ukrainske flygtninge får mulighed for at få en kompetenceafklaring hurtigst muligt. Det er grundlaget for en hurtig integration på arbejdsmarkedet,” siger Connie Mikkelsen, formand for Danmarks organisation for selvstændige frisører og kosmetikere (dofk).

En kompetenceafklaring vil give de ukrainske frisører mulighed for at få sidestillet deres kompetencer med den danske fireårige frisøruddannelse, som er grundlaget for den høje kvalitet og service, de danske frisører yder.

dofk bakker op om SMVdanmarks initiativ, der sætter handling bag ordene – et facebooknetværk, der muliggør matchmaking mellem arbejdsgivere og flygtninge

“Vi har et stort ønske om at hjælpe de mange nyankomne ukrainske flygtninge med kompetencer inden for frisørfaget ind i den danske frisørbranche. Derfor ser vi med stor begejstring på den særlov, der giver ukrainske flygtninge samme rettigheder som EU-borgere, så de kan komme i arbejde, så snart de er parate til det,” slår Connie Mikkelsen fast.

Til dofks kongres, der finder sted fra den 19.-20. marts 2022, vil det være et centralt emne på dagsordenen.

Om dofk

dofk er erhvervs- og arbejdsgiverorganisation for frisører og kosmetikere og kæmper for at skabe de bedste betingelser for branchen. dofk har mere end 2200 medlemmer, som enten er salonejere eller arbejder som enkeltstående frisører eller kosmetikere.

For yderligere information – kontakt:

Christina T. Kirkeby, kommunikationskonsulent i dofk.

Telefon: 22644732

E-mail: ctk@dofk.dk

Dig & din salon

De bedste vilkår for at drive salon i Danmark.

Læs mere her

Jura & vejledning

Personlig rådgivning om arbejdsregler og vilkår i branchen.

Læs mere her

Kontante fordele

Attraktive samarbejdsaftaler til både privatliv og arbejdsliv.

Læs mere her
KURSER
Frisørfagets høje faglige niveau er afgørende for både dig og branchen, og med et stærkt kursusprogram tager vi i dofk ansvar for, at du gennem hele din karriere kan stå stærkere.
Menu
DOFK
Info