september 14, 2021 /

Leder – september

Corona – Restriktioner

Så kom dagen (1. og 10. september.) hvor vi i frisørfaget endelig kunne sige farvel til alle vores tidligere restriktioner. For mange er det en stor glæde, for andre af vores medlemmer er det med blandede følelser. Rigtig mange har på det seneste haft udfordringer med, at kunderne har troet, at de ikke længere skulle vise coronapas i salonen/klinikken, hvilket har medført, at de har måttet afvises. Det har i en hel del saloner betydet ret væsentlige økonomiske tab. Andre saloner har opfattelsen af, at coronapasset har været og fortsat vil være en sikkerhed for at holde Covid 19 ude af salonen.

Men da Covid 19 af Sundhedsstyrelsen ikke længere betegnes som en samfundskritisk sygdom, så falder reglen om passet og de øvrige restriktioner væk.

Det kan være svært! Meget svært! Alt andet lige, så var det meget nemmere at komme ”ind” i restriktionerne, fordi der blev lovgivet om det, og loven er man jo nødt til at efterleve, hvorimod det at komme ”ud” efterlader en med en masse usikkerhed. Både om sundhed og økonomi. En del føler sig ”efterladt på perronen.”

Det er fuldt forståeligt. Vi har virkeligt fået ørerne tudet fulde om, hvor farligt sygdommen kan være og vi ved, hvor dyrt det er, når den kommer indenfor på salonerne. Der er skabt en skræk, som vi nu skal til at arbejde os ud af igen.

Heldigvis er flertallet i Danmark nu vaccineret, men der er dog stadig nogle, som simpelthen ikke ønsker at lade sig vaccinere, hvilket jo er en helt frivillig sag, men hvor dette valg falder økonomisk tilbage på arbejdsgiveren, hvis den ansatte sendes hjem i selvisolation, fordi der er tale om nærkontakt. Dette er ikke rimeligt. Det kan ikke være arbejdsgiveren, der skal bøde for dette personlige valg. Det skal naturligvis heller ikke være indirekte tvangsvaccination, men her må staten til lommerne, hvis man fastholder en betaling til hjemsendte nærkontakter. Jeg har rejst problematikken overfor DA, som arbejder videre med den.

Fusionen – ny direktør

Vi er fortsat i fremdrift med at gøre os klar til fusionen pr. 1. januar 2022. I øjeblikket arbejder vi sammen med et rekrutteringsbureau for at finde en ny direktør, som afløser for vores nuværende, John Petersen. John ønsker at gå på pension, og efter et kæmpe arbejde med at eksekverer denne fusion, så er det fuldt fortjent.

Vi forventer, at vi indenfor en måneds tid, har fundet den helt rigtige kandidat, som kan tiltræde til december. Det kan også blive senere, men det vigtigste for os er, at finde den helt rigtige til jobbet. Det er en spændende tid, som vi går i møde. Pt. er der mange positive tilkendegivelser på stillings/kandidatbeskrivelsen.

John Petersens fratræden vil blive markeret ved en reception onsdag d. 1. december fra kl. 13.00 til 15.00 i Håndværkets Hus på Islands Brygge.

Samarbejde med AD-Media

dofk har i gang sat et samarbejde med AD- Media om at producere en lille film til de sociale medier, om, hvem dofk er, og hvad vi kan. Filmen er sponseret, og vi er i dofk mere end glade for den store opbakning fra diverse firmaer. Der var simpelthen flere interesserede sponsorer, end der var plads til.

Optagelserne vil finde sted i sept./okt., hvorefter den vil blive brugt på diverse SOME platforme. Det forventer vi os meget af, og vi håber, at I vil tage rigtig godt imod den, og være med til at dele den i de forskellige FB-grupper.

Dig & din salon

De bedste vilkår for at drive salon i Danmark.

Læs mere her

Jura & regler

Personlig rådgivning om arbejdsregler og vilkår i branchen.

Læs mere her

Kontante fordele

Attraktive samarbejdsaftaler til både privatliv og arbejdsliv.

Læs mere her
KURSER
Frisørfagets høje faglige niveau er afgørende for både dig og branchen, og med et stærkt kursusprogram tager vi i dofk ansvar for, at du gennem hele din karriere kan stå stærkere.
Menu
DOFK
Info