august 22, 2021 /

Leder – August 2021

Ferien er slut – arbejdet kalder

Sådan er det i alle tilfælde for de fleste af os. Men så er det jo dejligt, at man glæder sig til at komme i gang igen, og forhåbentligt venter der et helt ”normalt” efterår, hvor der er fuld fart på alle vores aktiviteter igen. Efterhånden som de fleste bliver vaccineret, så har vi nok alle et håb om, at tingene igen normaliseres, og den helt almindelige hverdag vender tilbage. En hverdag og en frihed til at leve og rejse, som vi har lyst til, og som vi i den grad fremadrettet vil glædes mere over at have.

Barselsordning for selvstændige
I forbindelse med den nye barselsordning for selvstændige, som trådte i kraft 1. januar i år har vi oplevet enkelte af vores medlemmer, som er kommet i klemme i denne ordning. Dette skyldes, at vores medlemmer har været helt eller delvis graviditetsbetinget sygemeldte i 2020, men altså først født i 2021. Altså syg før denne ordning trådte i kraft, men født efter lovens ikrafttræden. Men fordi der er tale om graviditetsbetinget sygdom, som går ind under Barselslovens §6, så mener Barsel.dk at der har været afholdt orlov efter Barselsorloven før den 1. januar 2021, og derfor ydes der ikke nogen betaling fra Barsel.dk.

Det kan vi naturligvis ikke anerkende. Havde der været tale om et brækket ben, så havde der jo ikke været noget problem.

Vi har fat i sagen, men skulle der være andre af vores medlemmer, der har samme udfordringer, som vi ikke har talt med, så hører jeg meget gerne fra jer.

Fusionen
Pt. arbejdes der på højtryk i hovedbestyrelsen med at lægge linjen for det samlede dofk efter den 1. januar 2022, hvor fusionen mellem de forskellige sektioner er en realitet. Som tiden går, falder flere og flere brikker på plads i puslespillet. Vi er ganske sikre på, at dette kommer til at fungere super fint, selvom det jo ikke er noget man bare ”gør”.

Mange praktiske ting skal på plads, og vi skal alle kunne følge ”med” i denne udrulning med alle de spørgsmål og følelser, som vi står med. Jeg tror, de fleste kender talemåden ”vi ved, hvad vi har, vi ved ikke hvad vi får”. Man skal bare huske på, at hvis man ikke fornyr sig og ikke følger med udviklingen, så udvikler man ikke, så afvikler man i stedet for!

Det ønsker vi ikke, og derfor er jeg mega glad for at en samlet Hovedbestyrelse, sammen med en næsten 100% opbakning på diverse møder i de enkelte sektioner, besluttede at tage dette store skridt.

Jeg lover jer sammen med alle kollegaerne i dofk, at dofk bliver endnu bedre end i dag for jer som medlemmer. Når jeg skriver dette, så vil jeg naturligvis også gerne opfordre til, at du som medlem kommer med dine gode ideer/input til at gøre dofk endnu mere attraktiv. Har du nogle ting, som du mangler, ting som kunne gøre det sjovere og bedre i dofk, så tag fat i jeres sektionsformand eller i mig. Vi er til for jer og lytter hellere end gerne.

DM/Skolekonkurrencer/Årets frisør 2021
Nu bliver det heldigvis muligt at afholde disse arrangementer igen. Det glæder vi os sammen med DFKF rigtig meget til, og vi håber, at I alle vil bakke op om dette tiltag, hvad enten det er som deltagende frisør eller som tilskuer til denne spændende event. Dette afvikles søndag den 14. november på Hansenberg i Kolding, hvor der er optimale rammer for både deltagere og tilskuere.

Så sæt derfor allerede nu et kryds i kalenderen til en spændende frisøroplevelse sammen med mange andre kollegaer. Der vil løbende blive skrevet om disse konkurrencer her i bladet og på de sociale medier hos både DFKF og hos dofk. Vi håber at se en masse frisører denne dag, både deltagere og tilskuere. Der er gratis adgang, og der er åbent for alle😊

Vi ses helt sikkert inden længe, og det glæder vi os i dofk til!

Dig & din salon

De bedste vilkår for at drive salon i Danmark.

Læs mere her

Jura & regler

Personlig rådgivning om arbejdsregler og vilkår i branchen.

Læs mere her

Kontante fordele

Attraktive samarbejdsaftaler til både privatliv og arbejdsliv.

Læs mere her
KURSER
Frisørfagets høje faglige niveau er afgørende for både dig og branchen, og med et stærkt kursusprogram tager vi i dofk ansvar for, at du gennem hele din karriere kan stå stærkere.
Menu
DOFK
Info