maj 26, 2021 /

Leder – Maj 2021

Fusion

I dette nummer af Fagbladet vil I kunne se, at Hovedbestyrelsen lægger op til, at de 4 individuelle sektioner fusionerer pr. 1/1 2022.

Pt. er de 4 sektioner individuelle enheder med egne formænd, egen økonomi og regnskaber. Tiden og økonomien har gjort, at det er fornuftigt og hensigtsmæssigt at ændre på denne struktur.

Det HAR ikke været og ER stadigvæk ikke en nem opgave, fordi der naturligvis er mange følelser på spil, men med det oplæg, som Hovedbestyrelsen lægger op til, så vil det gavne både dofk`s økonomi og muligheden for hurtigt, som organisation at ændre kurs og i denne tid, vi lever i, er det absolut en nødvendighed. Man kan sige, ”at vi vælger at gifte os”, og alle tager deres værdier med ind i ”ægteskabet”😊.

Alle laugene bliver ved med at fungere som i dag. Vores sektionskontorer på Sjælland, Fyn og i København vil lukke ned, men både København og Fyn, som i dag også er laug, har muligheden for at bevare deres lokationer, hvis de selv ønsker det. Al personale på de omtalte kontorer – inklusive formænd – vil blive tilbudt arbejde enten i Randers eller i København. Vi har fantastiske medarbejdere, som vi er meget glade for, og som vi håber, følger med.

Der vil naturligvis fortsat være faglige arrangementer, kurser og politiske tiltag, men fremover vil det blive mere ens i hele landet, så alle får glæde af de samme ting.

Vi håber selvfølgelig også, at I kan se fornuften i dette tiltag og vil bakke op om dette, som skal endelig vedtages i juni måned, såfremt I er enige med Hovedbestyrelsen.

Corona

Heldigvis er alle vores saloner og klinikker godt i gang igen. Dermed ikke sagt, at det er uden udfordringer. Flere saloner og klinikker har oplevet at skulle diskutere med kunder, som har den holdning, at de ikke vil testes eller bruge mundbind, eller som påstår, at de er fritaget for begge dele.
Som I ved, så er der ikke krav om, at kunden skal dokumentere, at de er fritaget. Det beror udelukkende på, om I tror på kunden. Samtidig er vi også vidende om, at I kan pålægges en bøde for at have kunder i butikken, som ikke medbringer en test. Denne usikkerhed, og den konfliktsituation, som I bliver sat i, er simpelthen ikke i orden.
Vores politikere skal ikke, fordi de ikke selv tør tage ansvaret for deres handlinger, flytte disse usikkerhedsmomenter ud i salonerne og klinikkerne. Jeres forretningerne skal ikke være en politisk kampplads om Corona-pas. Det må og skal være politikerne, som tager sig af disse udfordringer. Ikke jer erhvervsdrivende, som i forvejen har lidt og betalt for denne nedlukning.

Eftervirkningerne af en sådan diskussion er nemlig tit, at kunden afvises eller går, og I står så tilbage med et hul i en ellers booket liste. Dette hul kan ikke umiddelbart lukkes med en kunde fra en venteliste, da denne kunde heller ikke er varskoet og indehaver af en frisk test. Samtidig med disse udfordringer slås vi også med manglende testkapacitet flere steder; vi slås med tekniske udfordringer på svar fra PCR-tests, og vi slås med hurtigtests, hvor svarene ikke altid er pålidelige. Alt dette har jeg videregivet til et møde med Erhvervsstyrelsen, som har lovet at tage det med videre. Alt i alt fører disse problemstillinger flere steder til manglende omsætning, så jeg håber, at der bliver gjort noget ved udfordringerne snarest muligt. Jeg kan også tilføje, at vi ikke er den eneste branche, der har disse udfordringer.

Jeg har også haft kontakt til Erhvervsstyrelsen angående de udfordringer med mundbind og visirer, som flere af jer og jeres ansatte døjer med. Jeg har fået en telefonisk tilbagemelding på, at dette krav bliver der nok ikke ændret på foreløbigt…. Og hvis man er så plaget af det, så er man jo fritaget for brugen af disse værnemidler. Det var svaret. Det kan jo desværre være svært, når kunderne også skal bære det. Det udløser signalforvirring. Men muligheden er der.

Alt i alt er vi glade for at være kommet i gang igen, og i langt de fleste saloner og klinikker fungerer tingene rigtig godt, både med mundbind, visirer og Corona-pas. Men det er ingen hemmelighed, at jeg, sammen med mange andre, glæder mig til, at vi kan få vores ”gamle liv” tilbage. Det lysner heldigvis, og inden længe kan vi igen mødes i vores dejlige fag.
DET glæder jeg mig til, og indtil da: Pas på hinanden!

Vi ses snart😊

 

Dig & din salon

De bedste vilkår for at drive salon i Danmark.

Læs mere her

Jura & regler

Personlig rådgivning om arbejdsregler og vilkår i branchen.

Læs mere her

Kontante fordele

Attraktive samarbejdsaftaler til både privatliv og arbejdsliv.

Læs mere her
KURSER
Frisørfagets høje faglige niveau er afgørende for både dig og branchen, og med et stærkt kursusprogram tager vi i dofk ansvar for, at du gennem hele din karriere kan stå stærkere.
Menu
DOFK
Info