maj 12, 2021 / ,

Formand Connie Mikkelsen har skrevet til Folketingets Erhvervsordførere og ledende politikere

I frisørfaget har vi nu haft åbent siden den 6. april. Det har været en travl periode, men nu melder hverdagen sig på værste vis. Først nu kan salonerne se, at det, at kunderne pålægges at vise Coronapas for at gå til frisøren, har en enorm høj pris for deres omsætning.

Pt. har rigtig mange af vores medlemmer en omsætning, som ligger omkring de 50% af, hvad de plejer. Jeg har vedhæftet adskillige mails fra medlemmer rundt i landet, som oplever det samme nemlig, at deres omsætning er katastrofal i forhold til deres omkostninger – specielt i de saloner, som har mange ansatte.

Langt de fleste af vores medlemmer har på deres hjemmeside, på deres Facebookprofil og via SMS’er sendt besked til deres kunder om vigtigheden af, at de skal møde op med en gyldig Coronatest. Hvad det angår, kan vores medlemmer ikke gøre mere, men de oplever gang på gang aflysninger.

Dels fordi mange ikke når at få svar på deres tests, inden de skal behandles, og derfor må de afvises. Mange vælger simpelthen ikke at bruge de rigtige frisørsaloner, fordi de som kunde ovenpå en arbejdsdag ikke vil bruge op til 2 timer på at stå i kø for at få en hurtig test. PCR-testen har man ikke mulighed for at lægge ind i sin kalender, for der kan man kun booke 1 tid ad gangen, hvilket ikke er særlig smidigt. Mange siger simpelthen, at de ikke orker dette ræs, så de vælger at vente, til de er blevet vaccineret. Endelig har vi mange, som bare ønsker et politisk slagsmål med salonejeren om, hvorfor man bare adlyder restriktionerne, da kunderne mener, at det er diskriminerende, og flere af vores medlemmer bliver truet med sagsanlæg.

Testkapaciteten er simpelthen ikke god nok til at håndtere alle de personer, som har brug for en test til at opretholde ”det normale liv”. Det kan godt være, det kan lade sig gøre i København og andre helt store byer, men i lørdags var der i Esbjerg en ventetid på 2 timer for at få en hurtigtest. Det er simpelthen ikke godt nok, og det dræber simpelthen vores små virksomheder, som pt. INTET har at stå imod med ovenpå en tvangslukning på i alt ca. 5 måneder gennem det seneste år.

Der er INGEN penge i kassen til igen at dække et underskud forårsaget af et påbud om fremvisning af et Coronapas.

Vi arbejder nu også med mundbind, hvilket i sig selv ligeledes burde gøre, at der skulle være ”sikkert” i en frisørsalon. I foråret, hvor vi genåbnede, åbnede vi UDEN mundbind, og der var ingen stor smitte. I er simpelthen nødt til at kigge på disse restriktioner, som er ved at slå os ihjel. Den lange nedlukning har gjort, at mange danskere har fundet ud af, at man ikke behøver at frekventere en rigtig frisørsalon, men man kan benytte sig af hjemmefrisørerne. Samtidig er en hjemmefrisør jo ikke underlagt de samme restriktioner, som vi andre med Coronapas og mundbind.

Det her slår vores branche ihjel, hvis der ikke sker noget! HVIS Coronapasset fastholdes, og der ikke er mulighed for at ”slække” på det i vores branche, selvom vi før har vist, at vi kan håndtere smitten, så MÅ og SKAL der være en meget bredere og bedre testkapacitet i hele landet. Med hele landet mener jeg ud i alle hjørner! Det MÅ simpelthen ikke være det, som spænder ben for salonernes omsætning, uanset om man har salon i Skive, Esbjerg eller København. Ellers er alle jeres hjælpepakker spildt, og så dør vi under alle omstændigheder. Det kan ikke være jeres mening!!!!!!

Vi er ikke ligeglade med smitten! Vi har været nedlukket i næsten 5 måneder. Vi lever i dag på en dårlig økonomi som resultatet af denne nedlukning og med visheden om, at en masse store regninger venter forude. Vi går hver dag og er bange for, at der kommer en ny lokal nedlukning, som i Hørsholm, hvor man igen inddrager de liberale erhverv – på trods af, at vi både bruger mundbind og Coronapas. Vi vil gå langt for at undgå smitten, som også koster os som arbejdsgivere mange penge, når de ansatte bliver syge eller smittet, men vi kan ikke blive ved med at gå med, hvis I ikke giver os en chance for at overleve.

De medsendte filer er et billede af situationen i henholdsvis Randers, Skive, Esbjerg, Brønderslev og Viborg.

I er nødt til at handle nu! Tak fordi I tog jer tiden til at læse dette.

Med venlig hilsen

Connie Mikkelsen, dofk.

 

Dig & din salon

De bedste vilkår for at drive salon i Danmark.

Læs mere her

Jura & regler

Personlig rådgivning om arbejdsregler og vilkår i branchen.

Læs mere her

Kontante fordele

Attraktive samarbejdsaftaler til både privatliv og arbejdsliv.

Læs mere her
KURSER
Frisørfagets høje faglige niveau er afgørende for både dig og branchen, og med et stærkt kursusprogram tager vi i dofk ansvar for, at du gennem hele din karriere kan stå stærkere.
Menu
DOFK
Info