april 21, 2021 /

Leder – April 2021

Genåbning – Så kom dagen… for de fleste

Endelig lykkedes det at få en genåbningsdato. Det har været en utrolig frustrerende nedlukning, som vi har været igennem. Den har været præget af økonomisk pres og ikke mindst af psykiske op- og nedture, fordi så troede vi, at vi fik lov, og så fik vi det ikke alligevel.
Det er sket op til flere gange – hver gang hjulpet godt på vej af medierne. Hver gang, det så ikke var tilfældet, så fik I lige en ”tur i kælderen” igen. Jeg har virkelig kunnet mærke, hvordan presset på jer er blevet større og større, hvilket jo er helt naturligt.

Men nu er det sikker og vist!
Nu er der gang i hjulene igen, og forhåbentlig har I alle så travlt, at I knapt nok har tid til at læse dette skriv.

Desværre var der 5 kommuner, som lige kort forinden genåbningen fik udsat datoen, også for de liberale erhverv. Det var hårdt og i min verden meningsløs. Det samme var gældende for vores saloner og klinikker i storcentrene. Også de måtte vente.
Når man tænker på, at med de nye retningslinjer, hvor alle kunder skal stille med et Coronapas (med enkelte undtagelser), og alle skal bruge mundbind, så kan der jo nærmest ikke være skyggen af risiko for smitte i salonen eller klinikken. Det har både jeg og SMVdanmark sagt til adskillige møder med Erhvervsstyrelsen, hvor også Sundhedsstyrelsen har deltaget. Men desværre er det ikke os, der bestemmer.

Coronapasset var prisen for at åbne nu, og det VAR nødvendigt at få os åbnet.

I forbindelse med, at retningslinjerne kom, har der naturligvis været en del spørgsmål til dem. Det forstår jeg godt, idet der er flere ting, som kan gøre en usikker. Bl.a. det med, at man skal kontrollere passet, men at man ikke skal se dokumentation for en evt. fritagelse for det. Det beror alene på jeres tillid til det, som kunden siger. Flere af jer har sagt: ”Jamen jeg kan jo få bøder, hvis der sidder en uden et pas”.
Erhvervsstyrelsen har sagt, at hvis I bare har kontrolfunktionen i orden, så kan I jo ikke gøre mere. Men det er klart – sidder der en hel salon eller klinik fuld af kunder, som ikke ”kan tåle test”, så kunne man jo fristes til at tro, at I ikke havde haft en kontrolfunktion, inden kunderne blev sat i stolen.

Jeg forstår godt, at mange af jer er trætte at denne ”politiopgave”. Den er vi desværre blevet pålagt, og den kan vi ikke ændre pt. Men vend det om og se det som en sikkerhed for jer og jeres personale. Jeg ved godt, at der også er kunder, som politisk vil udfordre jer på dette, men jeg krydser fingre for, at det kommer til at gå fornuftigt for jer, og at I er kommet rigtig godt i gang uden de store problemer.

Jeg har lovet mig selv et glas champagne den dag, I alle er i gang igen, og jeg ville ønske, at vi alle kunne drikke dette glas sammen. Men flasken har været på køl længe, og når I læser dette, så har jeg forhåbentlig nydt det😊

Jeg håber, I alle har fået en fantastisk start, og at vi aldrig, aldrig nogensinde skal dette helvede igennem igen!

Vi ses inden længe til arrangementer, hvor vi heldigvis igen kan se hinanden i øjnene.

Ha´det godt så længe!

Dig & din salon

De bedste vilkår for at drive salon i Danmark.

Læs mere her

Jura & regler

Personlig rådgivning om arbejdsregler og vilkår i branchen.

Læs mere her

Kontante fordele

Attraktive samarbejdsaftaler til både privatliv og arbejdsliv.

Læs mere her
KURSER
Frisørfagets høje faglige niveau er afgørende for både dig og branchen, og med et stærkt kursusprogram tager vi i dofk ansvar for, at du gennem hele din karriere kan stå stærkere.
Menu
DOFK
Info