marts 16, 2021 / ,

GØR NU NOGET FOR BRANCHEN!

Frisørerne – hvor er logikken i restriktionerne?

Lad mig slå fast med det samme, at vi i frisørbranchen har fuld respekt for smittetal og epidemien som sådan, men ønsker man som politiker fortsat at have de små selvstændiges opbakning, skal man kunne se en mening med de gældende regler. DET kan man simpelthen ikke i øjeblikket! Smittetallene er utroligt lave.

I 4 MÅNEDER HAR DISSE SMÅ SELVSTÆNDIGE VÆRET TVANGSLUKKEDE OG IKKE FÅET EN KRONE I KASSEN, FORDI VORES POLITIKERE HAR BESTEMT, AT DERES SALONER SKAL VÆRE LUKKET PGA. SMITTEFARE!

Det er absolut ikke frisørernes eget ønske. Men udgifter har de haft masser af – ud over, hvad de har fået fra forskellige hjælpepakker. Det holder simpelthen ikke!!!!!

Regeringen opfordrer til, at alle unødvendige aftaler aflyses. Man må ikke ses med mere end 5 mennesker, og højest 10 mennesker i ens egen boble. Det følger frisørerne, fordi det er reglerne.

  • Men hvor er logikken i, at alle frisørlokaler er tvangslukkede, når frisørerne gerne må køre ud privat og klippe og på den måde bringe smitte fra hjem til hjem?
  • Hvor er logikken i, at man som frisørmester skal holde sin salon lukket for kunder, men gerne må slå et telt op og i teltet udføre sit job på kunderne? Eneste ’betingelse’ er blot, at teltet ikke er stillet op i forlængelse af salonen, idet det så vil blive anset som en omgåelse…?
  • Hvor er logikken i, at man har lov til at indrette varevogne og campingvogne, som en meget lille salon, der kører rundt til private hjem og store arbejdspladser, hvor kunder/ansatte kan gå ud i det meget lille lokale og blive klippet?
  • Hvor er logikken i, at man må handle i Bilka, Normal, på Apoteket og hos optikere i et storcenter, men man må ikke gå til frisøren?
  • Hvor er logikken i dette citat fra Sundhedsminister Magnus Heunicke i Jyllandsposten: ”For eksempel når du tager til frisøren, så er det ikke kun det at sidde i selve frisørstolen, der hører med til det samlede billede. Måske tager du offentlig transport derhen? Måske handler du i nabobutikken, efter du er blevet klippet? Eller måske støder du ind i én i døren? Netop derfor kan vi ikke lave en masse små genåbninger.”

Undskyld men gør man ikke det i andre brancher? Man tager vel ikke udelukkende offentlig transport, når man skal til frisør?

Ved en frisør ved vi, hvem der kommer og hvornår, og kunden sætter sig i en stol uden at gå rundt og røre ved en masse forskelligt, som man til gengæld gør i detailbranchen.

Alle disse ulogiske regler gør, at der ikke længere i branchen er opbakning til håndteringen af nedlukningen/genåbningen. Vores medlemmer mister i øjeblikket ALT, hvad de ejer og har, fordi det er personligt ejede virksomheder, mens de kan se på, at sort arbejde florerer som aldrig før.

Prøv også engang at se på de politikere, som har bestemt, at salonerne stadig skal være lukkede! Der er ikke mange af dem, der er har udvist samfundssind ved at vente på at frisørerne genåbner! De står velfriserede frem i medierne.

Jeg kan kun sige, at vi skal i gang NU, hvis branchen skal overleve, og NEJ frisørmestrene er ikke dovne, og NEJ de synes ikke ”det er sjovere at rende rundt derhjemme”, som der var en selvstændig partner i et revisionsselskab fra Lyngby, der påstod. Samme revisor ville også gerne have en liste over udekørende frisører, så hun og hendes mand kunne blive klippet hjemme.

Frisørmestrene vil gerne tilbage og tjene deres egne penge! Det er derfor, de har valgt at blive selvstændige! Så giv dem nu lov!

Med venlig hilsen

Formand
Connie Mikkelsen

 

Dig & din salon

De bedste vilkår for at drive salon i Danmark.

Læs mere her

Jura & regler

Personlig rådgivning om arbejdsregler og vilkår i branchen.

Læs mere her

Kontante fordele

Attraktive samarbejdsaftaler til både privatliv og arbejdsliv.

Læs mere her
KURSER
Frisørfagets høje faglige niveau er afgørende for både dig og branchen, og med et stærkt kursusprogram tager vi i dofk ansvar for, at du gennem hele din karriere kan stå stærkere.
Menu
DOFK
Info