marts 15, 2021 /

Leder – Marts 2021

Coronaen fylder stadig

Vi havde håbet og arbejdet politisk benhårdt på, at vi som branche skulle have lov til at åbne vores saloner og klinikker den 1. marts. Sådan gik det desværre ikke. Vores regering havde helt bevidst valgt nogle områder ud, som de havde bedt eksperter regne på, hvilken betydning en genåbning af disse områder, ville have for smitten i Danmark. Der var vi ikke iblandt. Det kan man undre sig noget over, når vi i foråret var nogle af de første, som fik lov til at åbne, og hvor vi samtidig dengang i pressen fik stor ros for at kunne håndtere både rengøring og adfærd. Selvom vi kunne fremvise en undersøgelse fra Tyskland, som viste, at vores branche var det 2. mest sikre sted at være i forhold til smittespredning, så hjalp det ikke.

Det er frustrerende! Der er simpelthen ingen logik i mange af de tal og restriktioner, som er meldt ud ovenpå den seneste lock-down. Vi er alle enige om, at vi skal passe på. Vi skal ikke åbne alt. Vi har en smitte, som ikke må tage overhånd, men som befolkning skal man kunne se et formål med restriktionerne, og det er efterhånden ved at være svært. For ikke at sige umuligt!
Vi er i en branche, hvor vi har styr på hvor mange, der frekventerer salonerne og klinikkerne (via bookinger), vi har styr på kontaktopsporing, hvis det værste skulle ske, vi har styr på rengøring, og vi har styr på værnemidler.
Vi har vist, hvad vi kan og endda fået ros for det i foråret, men nu er vi en branche, som efterhånden styrtbløder, mens befolkningen stadig tror, vi får i pose og sæk.

Vi har fået at vide, at salonerne og klinikkerne skal være lukket pga. smittespredningsrisikoen, samtidig med at det er lovligt at køre ud og betjene folk i deres eget private hjem. I øjeblikket bliver der klippet, farvet og behandlet som aldrig før hjemme hos Hr. og Fru Danmark, og der har aldrig været så stor grobund for sort arbejde, som der er i øjeblikket. Det er utroligt, at landets politikere vender det blinde øje til.
Vi har fået at vide, at vi skal begrænse, hvor mange vi mødes med, og alligevel accepterer man fra politisk side, at nogle frisører kører fra hjem til hjem for at klippe og på den måde risikerer at danne smittespredning, som gør at vores saloner og klinikker skal være lukkede endnu længere.
Jeg har forståelse for, at nogle salon- og klinikejere efterhånden føler sig så presset af regeringen, at gør de det ikke, så må de gå fra hus og hjem. Men hvor er det synd og uretfærdigt.

Jeg taler dagligt med grædende medlemmer, som ikke ved hvad de skal gribe eller gøre i. Denne branche er så presset som aldrig før. Sunde veldrevne saloner og klinikker kæmper for overlevelse. Jeg håber, at dette giver eftertanke både hos DFKF og de ansatte.
Dette her er ikke et ”spil for galleriet”, men den barske virkelighed. Hvis vi skal redde ”stumperne” bagefter, så er det mere end vigtigt, at vi fra begge organisationer viser, at vi vil samme vej for fagene. Ellers vil vores fag blive overtaget af ufaglærte, som lige nu prøver at høste en masse penge på hjemmeklip og behandlinger, hvilket ses i diverse opslag på Facebook.
Kun ved at stå sammen kan vi få ryddet op.

Lige nu arbejder vi hårdt på en genåbning af hele landet. Bornholm fik lov til at lægge ud. Dejligt for Bornholm, og super dejligt at læse alle de opmuntrende kommentarer fra nedlukkede medlemmer, der skriver søde, kollegiale kommentarer til et bornholmsk medlem, som både var glad, men alligevel også lidt trykket over, at det kun var solskinsøen, som fik lov til at åbne.
Det viser, at vi som branche står sammen. Vi har vist, at denne udfordring klarer vi sammen. Vi er pressede, vi er frustrerede, men vi er også kollegaer.

Jeg har i mit arbejde tit brug for hjælp til pressen. Pressen vil i mange situationer hellere have en case med en frisør eller kosmetiker end en udtalelse fra mig.
Jeg vil gerne sige en kæmpestor tak til jer, som jeg ringer til. Jeg møder næste aldrig et ’nej’, og I skal vide, at jeg altid gerne hjælper jer med at blive ’klædt på’ til et interview. Når I hjælper med et sådan indlæg, hjælper I også alle kollegaerne, og det er SÅ vigtigt. Tak for det.

Jeg glæder mig i den grad til, at jeg forhåbentlig snart kan skrive en leder, som IKKE omhandler Corona, men indtil da vil jeg fortsætte mit politiske arbejde med sektormøder om restriktioner og andre møder, som ganske givet inden længe kan føre til, at I igen kan tjene jeres egne penge i salonerne og klinikkerne.

Husk vi sidder klar på alle sektionskontorer til at tale med jer, hvis I har brug for det.

Indtil da pas rigtig godt på jer selv og ikke mindst hinanden.

Dig & din salon

De bedste vilkår for at drive salon i Danmark.

Læs mere her

Jura & regler

Personlig rådgivning om arbejdsregler og vilkår i branchen.

Læs mere her

Kontante fordele

Attraktive samarbejdsaftaler til både privatliv og arbejdsliv.

Læs mere her
KURSER
Frisørfagets høje faglige niveau er afgørende for både dig og branchen, og med et stærkt kursusprogram tager vi i dofk ansvar for, at du gennem hele din karriere kan stå stærkere.
Menu
DOFK
Info