december 22, 2020 /

Ny barselsfond for selvstændige

Folketinget vedtog den 17. december en ny Barselsfond for Selvstændige.

Den vil gøre det langt mere økonomisk sikkert for kvinder at starte virksomhed, så kvinder ikke skal vælge mellem at stifte virksomhed eller stifte familie. Samtidig gør fonden op med en årelang forskelsbehandling mellem lønmodtagere og selvstændige.

Nu har du mulighed for at få op til kr. 31.000 pr. måned – afhængig af din indkomst. Beløbet er sammensat af dagpenge fra Udbetaling Danmark og suppleret op fra Barselsfonden.

Det har igennem de sidste 15 år været en mærkesag i dofk, og nu er det endelig lykkes. Sammen med SMVdanmark har dofk kæmpet den lange seje kamp.

Mia Amalie Holstein, cheføkonom og politisk chef i SMVdanmark udtaler: ”Vi har arbejdet benhårdt for, at selvstændige fik de samme muligheder som lønmodtagere, når de skulle på barsel. For mange især mindre selvstændige kan en graviditet være en stor økonomisk udfordring, og det er ikke rimeligt, at der skal være den forskel. Dette er én af flere forskelle, der er mellem selvstændige og lønmodtagere, og det er glædeligt, at vi nu får fjernet den. Vi vil gerne takke partierne bag aftalen for at have taget dette skridt for ligestillingen.”

Barselsfonden bliver en del af den statslige barselsfond, og er finansieret af indbetalinger fra de selvstændige selv. Fonden løser også den økonomiske udfordring, mandlige selvstændige får, når EU’s beslutning om, at der skal indføres to måneders øremærket barsel til fædre, bliver gennemført i Danmark.

Dig & din salon

De bedste vilkår for at drive salon i Danmark.

Læs mere her

Jura & regler

Personlig rådgivning om arbejdsregler og vilkår i branchen.

Læs mere her

Kontante fordele

Attraktive samarbejdsaftaler til både privatliv og arbejdsliv.

Læs mere her
KURSER
Frisørfagets høje faglige niveau er afgørende for både dig og branchen, og med et stærkt kursusprogram tager vi i dofk ansvar for, at du gennem hele din karriere kan stå stærkere.
Menu
DOFK
Info