november 9, 2020 /

Opråb til Mette Frederiksen

Kære Mette Frederiksen

Man skulle ikke tro, at du ønskede, at der skulle være små selvstændige virksomheder tilbage efter Corona-krisen.

I kommer med krav og anbefalinger, som I forventer bliver fulgt. Det vil virksomhederne som udgangspunkt gerne. De vil nemlig også gerne af med Corona, som de har lidt under det meste af 2020. Men regningen for jeres krav og anbefalinger, hvem får den? Det gør arbejdsgiverne!…. IGEN og IGEN.

Samtidig lyder det så flot med hjælpepakker til mellem 30 – og 45.000 kr. men hr. og fru Danmark er ikke klar over, at 10% af hver enkelt medarbejders løn skal betales af arbejdsgiveren hver måned, selvom arbejdsgiveren ikke har nogen omsætning. Det bliver altså til mange penge. Derfor bliver mange selvstændige pt. mødt med, at vi er forkælede og utaknemlige. De kender ikke den virkelighed, som vi arbejder under pt. Udgiften pr. medarbejder i en måned, hvor der ingen omsætning er, ligger på ca. 5000 kr. og har man måske 10 ansatte, så skal man finde 50.000 kr. i en periode, hvor man ingen omsætning har.

Det kan måske lade sig gøre at finde pengene hos Grundfos og Danfoss, men i en lille virksomhed går det bare ikke.

Nu er det galt igen i Nordjylland.

I opfordrer arbejdsgiverne til at sende de ansatte hjem, hvis de bor i en anden kommune end der, hvor salonen ligger. Vi vil ikke hjemsende dem og ende med regningen igen! Det er JER, som opfordrer til at sende hjem, og derfor bør I sørge for, at de ansatte kan få dagpenge, eks. forhøjede dagpenge i denne hjemsendelsesperiode.

I siger, at vi skal udvise samfundssind. De ansatte skal have fuld løn og kan ikke forhandles ned i løn som sidst. De skal heller ikke bidrage med evt. 1 eller 2 selvbetalte dage. Hvad har de bidraget med? Intet! Er det at udvise samfundssind?

I de selvstændiges øre begynder dette at klinge lidt hult. Vi tog en ordentlig tørn i foråret. Det accepterede vi, fordi det var en nødvendighed. Denne gang kan vi “selv vælge”, om vi vil følge opfordringen, fordi det kun er en anbefaling, men gør vi det ikke, så dømmes vi af kollegaer, der vælger at følge det, og vi dømmes af folkedomstolen. Det kan ikke være rigtigt, at det er os, der skal stå med dette dilemma.

Med den “fulde løn” redder du måske dine vælgere, men jeg er ganske sikker på, at du ikke redder alle deres arbejdspladser.

Man kan måske sarkastisk sige: “Operationen lykkedes, men patienten døde”.

 

Formand for dofk – Connie Mikkelsen

Dig & din salon

De bedste vilkår for at drive salon i Danmark.

Læs mere her

Jura & regler

Personlig rådgivning om arbejdsregler og vilkår i branchen.

Læs mere her

Kontante fordele

Attraktive samarbejdsaftaler til både privatliv og arbejdsliv.

Læs mere her
KURSER
Frisørfagets høje faglige niveau er afgørende for både dig og branchen, og med et stærkt kursusprogram tager vi i dofk ansvar for, at du gennem hele din karriere kan stå stærkere.
Menu
DOFK
Info