oktober 20, 2020 /

Leder – oktober 2020

AUB-udbetalinger

De fleste af jer har forhåbentlig allerede modtaget den første udbetaling af løntilskuddet til elever, som kom i den seneste trepartsaftale. Udbetalingerne vil foregå helt automatisk, så I skal ikke gøre noget.

Tilskuddet i september er med tilbagevirkende kraft fra den 1. maj. Herefter vil I modtage et forskud for hver måned resten af 2020. Disse udbetalinger er et forskud. Den endelige opgørelse over, hvad I er berettiget til, forventer AUB først kan beregnes i 2. kvartal i 2021. Derfor vil der være nogle af jer, som skal have mere end, hvad I har modtaget, ligesom der også vil være nogle af jer, som skal tilbagebetale. Forskudsudbetalingerne er derfor foreløbige, nemlig baseret på de oplysninger, som vi har på tidspunktet for udbetalingen.

Ved skoleophold vil der foregå en betaling direkte fra AUB, som der plejer, og der betales ikke et ekstra løntilskud for den periode, hvor en elev har indgået i en lønkompensationsordning.
Med andre ord, så kan man ikke få tilskud fra to steder.

Hjælpepakke for tabt omsætning

Vi har sammen med SMVdanmark kæmpet en sej kamp for at de saloner, der har været tvangslukket og har ansøgt, skal have kompensation for denne periode. Det er sådan som vi, SMVdanmarks jurister og masser af revisorer har tolket Bekendtgørelsen. Vi mener simpelthen ikke, at den kan læses anderledes, og alt andet lige, så er vi i dofk også af den opfattelse, at det er det mest retfærdige.

SMVdanmark er vores talerør på Christiansborg og har oplyst, at lukkeperioden skulle være sikret. Hvordan den sidste del af den ansøgte periode så beregnes, ved vi endnu ikke. Jeg har pt. forsøgt at blive klogere, men endnu ligger der ikke nogen afgørelse fra vores politikere. Vi venter i spænding, og jeg vender tilbage på alle vores informationskanaler, når vi er blevet klogere.

Coronaspørgsmål

Vi bliver dagligt ringet op af medlemmer, som har spørgsmål med hensyn til corona og til smitte med hensyn til både dem selv, til de ansatte og til kunderne. Det er en svær tid, som vi lever i lige nu. Men i dofk vælger vi at følge Sundhedsstyrelsens anbefalinger. De fleste medlemmer synes det er fornuftigt, andre medlemmer føler, at der skal tages flere forholdsregler. Det er efter vores mening suverænt op til hvert enkelt medlem, om Sundhedsstyrelsens anbefalinger skal forstærkes. Der er vi vidt forskellige og har forskellige holdninger, og det skal der også være plads til.

Retningslinjerne for de ansatte er pt.:

1) at har man ikke symptomer

2) er man ikke testet positiv og

3) har man ikke været i ”nær kontakt” (kys, kram eller tæt ansigtskontakt på under 1 meter i mere end 15 min), så skal man møde på arbejde. Så er man ikke syg.

Ønsker den ansatte at blive hjemme til, der forelægger et svar på en test, uden at den ansatte har symptomer, uden at være testet positiv og uden at have været i nærkontakt, så er det selvisolering for egen regning. Hvis det derimod er jer, som mestre, der ikke ønsker, at de møder på arbejde før resultatet af testen forelægger, så er det jer, som skal betale.

Vi ved godt, at det kan være svært. Man er bange for smitten i salonen. Den kan komme med de ansatte, den kan komme med en kunde. Den kan desværre komme med en person, som slet ikke er klar over, at han/hun er smittespreder.
Vi sidder klar til at hjælpe jer med diverse spørgsmål, og vi er hele tiden i løbende dialog med Sundhedsstyrelsen, så vi er så opdateret som muligt.

Lad os håbe på, at hverdagen snart kan komme til at ligne den, som vi havde engang. Indtil da må vi passe på hinanden med hygiejne og afstand.

Dig & din salon

De bedste vilkår for at drive salon i Danmark.

Læs mere her

Jura & regler

Personlig rådgivning om arbejdsregler og vilkår i branchen.

Læs mere her

Kontante fordele

Attraktive samarbejdsaftaler til både privatliv og arbejdsliv.

Læs mere her
KURSER
Frisørfagets høje faglige niveau er afgørende for både dig og branchen, og med et stærkt kursusprogram tager vi i dofk ansvar for, at du gennem hele din karriere kan stå stærkere.
Menu
DOFK
Info