september 17, 2019 /

Leder September – Den nye ferielov og Mesterbrevskurser

Den nye ferielov

I forbindelse med overgangen til den nye ferielov så er der flere praktiske spørgsmål, som jeg nu vil prøve at belyse.

I forbindelse med den nye ferielov ændres perioden for afholdelse af ferie. Den kommer til at hedde fra 1. september 2020 til 31. december 2021 året efter. Det vil sige, at der fra 1. september næste år vil kunne afvikles ferie over 16 måneder i stedet for som nu 12 måneder.

Optjeningsåret (altså der hvor pengene til ferien opspares) vil komme til at hedde fra 1. september 2020 til 31. august 2021 året efter. Altså 12 måneder nøjagtig som nu.

I indeværende år (altså i 2019) optjenes der fra 1. januar og frem til 31. august feriepenge, som normalt. Disse penge skal ikke indefryses, hvilket bevirker at der pr. 1. maj næste år, i 2020, kan afvikles ferie frem til 1. september, hvor den nye ferielov træder i kraft. Herefter skal der være ”rent bord”.

Fra 1. januar i år og frem til 31. august opsparer de ansatte 2,08 dage pr. måned, hvilket betyder at de til næste år pr. 1. maj har feriepenge til 16,64 dage til at holde ferie for mellem 1. maj og 31. august. Det vil sige, at der sagtens kan afvikles 3 ugers sommerferie uden problemer.

Når man så passerer 1. september 2020, og den nye ferielov er begyndt, så opsparer man stadig 2,08 dag pr. måned, men nu opsparer man i samme år, som man afvikler ferien.

Det har gjort, at nogle medlemmer har forespurgt om, ”hvad gør vi hvis en assistent ønsker at afholde efterårsferie i oktober 2020? Der har hun jo ikke sparet dage/penge op til en hel uge, som jo udgør 5 dage”. Svaret på dette er, at afregningen af SH-betalingen, hvori betalingen for feriefridage er indeholdt, fortsætter uforandret, og er man vidende om, at man gerne vil have en uges ferie i uge 42 næste år samtidig med, at man ønsker at afvikle 3 ugers sommerferie, så er det vigtigt at gemme nogle feriefridage. Så er der ikke nogen problemer.

Den nye lovgivning er gennemarbejdet på den måde, at den skal være økonomisk neutral for både arbejdsgiver og den ansatte. Der er ingen tvivl om, at der vil opstå ”børnesygdomme”, som skal behandles i forbindelse med overgangen, men vi skal gøre alt hvad vi kan for at hjælpe jer.


Mesterbrevskurser/markedsføring

I oktober/november måned afvikles der markedsføringskurser, som er en del af vores fantastiske mesterbrevskurser. Vi har skiftet underviser, og glæder os til at byde Mette Nissen Pedersen velkommen, som ny tovholder på disse kurser. Indholdet har med skiftet af underviser også fået et andet indhold. Der vil nemlig blive fokuseret rigtig meget på annoncering på de sociale medier. Man vil få hjælp til at udarbejde en markedsføringsplan for sin salon, og endnu vigtigere vil man få værktøjerne til at få planen eksekveret.

Så hvis I har lyst til at arbejde med denne form for annoncering af jeres salon, så kig her i bladet under mesterbrevskurserne og kontakt det sektionskontor, som udbyder det kursus, som passer dig bedst.

Skulle der være optaget, så skriver vi jer hellere end gerne op, og opretter endnu et kursus.

Jeg vil dog opfordre jer til også at kigge på de andre mesterbrevskurser, som alle får fantastiske anmeldelser med på vejen af de frisørmestre, som har deltaget.

 

 

Dig & din salon

De bedste vilkår for at drive salon i Danmark.

Læs mere her

Jura & regler

Personlig rådgivning om arbejdsregler og vilkår i branchen.

Læs mere her

Kontante fordele

Attraktive samarbejdsaftaler til både privatliv og arbejdsliv.

Læs mere her
KURSER
Frisørfagets høje faglige niveau er afgørende for både dig og branchen, og med et stærkt kursusprogram tager vi i dofk ansvar for, at du gennem hele din karriere kan stå stærkere.
Menu
DOFK
Info