maj 29, 2019 /

Leder Maj 2019 – En uge i en formands kalender

En uge i en formands kalender

Sommetider er der nogen, der spørger om, hvad min uge reelt går med. Det forstår jeg godt, for det er en utrolig blanding af alt muligt, som hører til vores fag. Derfor har jeg denne gang valgt at beskrive bare en enkelt uge i et travlt men dejligt arbejdsliv.

Søndag

Søndag aften kørte jeg til Århus, hvor jeg skulle stå som ansvarshavende for afviklingen af forårets svendeprøver. 4 censorer tjekkede ind sammen med mig.

Mandag og tirsdag

Mandag morgen klokken 8.00 bød vi velkommen til 14 forventningsfulde elever. Vi fik to dejlige dage; mandag og tirsdag, hvor der blev budt på noget utrolig flot frisørarbejde. Der var en dejlig stemning, hvor elever sammen med censorerne fik nogle rigtig gode dage, de kan tænke tilbage på. Resultatet var også fantastisk. 14 elever bestod, deraf fik 7 ros og 2 fik bronze. Glæden under offentliggørelsen var enorm, og man skal være mere end hård for ikke selv ind imellem at få våde øjne over elevernes højlydte jubel.

Onsdag

Onsdagen blev tilbragt på kontoret i Randers. Formiddagen gik med at ajourføre mailboksen, og først på eftermiddagen havde jeg sammen med Lone Frost møde med vores markedsføringsbureau. Vi har nemlig sammen med DFKF planer om, at vi skal have lavet noget PR, som gør, at vi kan tiltrække de stærke gode elever til vores branche. Vi skal gøre os “lækre” både overfor de unge, men også overfor deres forældre ikke mindst. Det var et godt og spændende møde, hvor der blev født nye ideer, som der arbejdes videre med.

Onsdag aften forsatte jeg med et møde i DM-udvalget, hvor alle planer til det kommende DM blev fastlagt. Det er utrolig dejligt, at der er nogle ildsjæle fra begge organisationer, som brænder så meget for den del af branchen, der hedder konkurrencefrisering.

Torsdag

Torsdag startede med et mæglingsmøde på kontoret i Randers, som gik som forventet. Derefter var jeg sammen med en kollega inviteret til fødselsdagsreception ved administrerende direktør, Georg Sørensen, i Messecenter Herning. Jeg ved ikke rigtig, hvad vi havde forventet. Jeg ved, det er et “hus”, som kan klare alt, men at se 1000 mennesker til en fødselsdagsreception er overvældende. Det var et overflødighedshorn af oplevelser med masser af humoristiske taler, optræden af dygtige entertainere og musikalske oplevelser til glæde for en meget dygtig og afholdt direktør, som i den grad er ydmyg overfor det store job, han har.

Hans motto er: “Det personlige møde går aldrig af mode”.

Jeg kan ikke være mere enig!

Fredag

Fredag er dagen, hvor jeg som regel får samlet op på alt det, som jeg ikke lige nåede i løbet af ugen. Denne fredag havde jeg dog et meget positivt møde med et af vores medlemmer og hendes mand, som havde nogle udfordringer, som vi fik en god snak om. Derefter fik vi lige “rundet af” på kontoret, inden vi kunne tage hjem og holde weekend.

Jeg har et fantastisk job, som er et stort sammensurium af alt muligt, som vedrører vores fag. Et af jobbene er blandt andet også at skrive denne leder, og jeg håber med denne “lille bid” af min kalender at vise, at jobbet består af mange forskellige opgaver, men jeg elsker dem allesammen!

Dig & din salon

De bedste vilkår for at drive salon i Danmark.

Læs mere her

Jura & regler

Personlig rådgivning om arbejdsregler og vilkår i branchen.

Læs mere her

Kontante fordele

Attraktive samarbejdsaftaler til både privatliv og arbejdsliv.

Læs mere her
KURSER
Frisørfagets høje faglige niveau er afgørende for både dig og branchen, og med et stærkt kursusprogram tager vi i dofk ansvar for, at du gennem hele din karriere kan stå stærkere.
Menu
DOFK
Info