januar 21, 2019 /

Velkommen til 2019

Så er vi i gang igen efter nogle forhåbentlige rigtig dejlige julefridage. Vi er i alle tilfælde tilbage i fuldt omfang på sektionskontorerne.

Faglig voldgift
I december havde vi endnu en faglig voldgift, som omhandlede spørgsmålet om, hvorvidt at man som arbejdsgiver skal fortsætte pensionsbetalingen efter 120 dages sygdom, eller den skal stoppe ved de 120 dage, som var vores opfattelse. Desværre fik vi ikke medhold i denne betragtning, hvilket nu betyder, at såfremt man har en langtidssyg medarbejder, som rammer de 120 sygedage, så har man fra de 120 dage og fremefter stadig betalingsforpligtelsen af feriepenge (som er bestemt af EU) og ligeledes pensionen af denne sygeferiegodtgørelse, som det hedder. Samtidig skal man være opmærksom på, at der ikke er en “bagkant” for denne betaling. Det vil sige, at betalingsforpligtelsen fortsætter, så længe medarbejderen er ansat, og sammenholdt med, at den eneste mulighed for at opsige en syg medarbejder i forhold til overenskomsten er ved 120 dages sygdom, så kan jeg kun opfordre til, at man meget nøje regner på de udgifter, som der vil fortsætte efter de 120 dage. Hvis du er i tvivl om noget i en sådan situation, vil vi meget gerne hjælpe dig på sektionskontorerne. Du kan læse mere om den faglige voldgift inde i bladet.

Mesterbrevskurserne
Som du kan se inde bladet, så er der sat masser af datoer på de kommende mesterbrevskurser. I den forbindelse kan jeg lige nævne, at vi har skiftet underviser på vores markedsføringskurser. Tidligere var det Jesper Christensen fra BrandFactory, som stod for disse kurser, men da han åbenbart ikke ønskede at medvirke mere, så har vi fundet en anden super kvalificeret underviser til jer. Nemlig Mette Nissen Pedersen, som er indehaver af firmaet Essens, som også er det firma, som har lavet vores kampagne “Din Drøm”, samt vores Facebooksider. Vi får her en underviser, som virkelig er på beatet med hensyn til alle de sociale medier, og som samtidig har et indgående kendskab til vores branche. Der bliver masser af muligheder for at lære at håndtere Facebook, Instagram og i det hele taget få gode råd til, hvordan man selv kan planlægge kampagner for sin egen salon. Der er ingen tvivl om, at det bliver en spændende fornyelse, som vi glæder os til at tage hul på.

I det hele taget er disse kurser nogle utrolig gode værktøjer til at drive din salon hele vejen rundt. Jeg tænker ledelse, arbejdsmiljø, konflikthåndtering, økonomi og markedsføring. Alt dette skulle gerne føre til, at du føler, at salonen bliver et bedre sted at være for alle, og som samtidig giver et afkast til dig i forhold til, hvor meget du arbejder.

Medlemstilbud
Til sidst vil jeg lige minde dig om alle de faglige arrangementer, som du er mere end velkommen til at deltage i, og samtidig vil jeg ønske, at I i en stille stund vil gå ind på vores hjemmeside og læse om alle vores medlemsfordele. Der er igen tvivl om, at mange af jer vil kunne tjene penge på at benytte nogle af disse. Jeg ved, at det ikke altid lige er dét, man kaster sig over, når man kommer hjem, men hvis der skulle være et “hul” til det i salonen, så vil det for mange af jer, kunne tjene en del af jeres kontingent hjem. Jeg kan også tilføje, at jo flere, der benytter sig at disse tilbud, jo bedre aftaler kan vi opnå til jer.

Vi glæder os til at møde jer i løbet af dette år. Jeg håber virkelig på, at det personlige møde aldrig går af mode!

Dig & din salon

De bedste vilkår for at drive salon i Danmark.

Læs mere her

Jura & regler

Personlig rådgivning om arbejdsregler og vilkår i branchen.

Læs mere her

Kontante fordele

Attraktive samarbejdsaftaler til både privatliv og arbejdsliv.

Læs mere her
KURSER
Frisørfagets høje faglige niveau er afgørende for både dig og branchen, og med et stærkt kursusprogram tager vi i dofk ansvar for, at du gennem hele din karriere kan stå stærkere.
Menu
DOFK
Info