• Bliv medlem

    Hos Dofk styrker vi selvstændige frisører og kosmetikere og vilkårene for branchen. Derfor har vi stor viden om dit fag, din branche og de udfordringer, du kan møde i din salon. Vi arbejder hver dag for at udvikle dit fag og skabe respekt om det.

    > De selvstændige frisørers fagorganisation for bedre branchevilkår
    > Attraktive medlemsfordele, forsikringer og pensionsordninger
    > Gratis rådgivning og juridisk hjælp om branchens regler

    Læs mere

Connie Mikkelsen (t.v.), formand for dofk, havde følgeskab af frisør Maja Søgaard, der havde taget hele vejen fra Hadsund for at fortælle, hvordan hun og hendes familie bliver ramt af en nedlæggelse af barselsfonden for selvstændige.

 

Håndværksrådet havde onsdag den 20. januar foretræde for Folketingets Beskæftigelsesudvalg for sammen med dofk, at sætte fokus på det problematiske i at afskaffe barselsfonden for selvstændige.

Frank Korsholm, Håndværksrådets politiske chef, besøgte Folketinget sammen med Connie Mikkelsen, formand for dofk, John Petersen, direktør i dofk, og Maja Søgaard, som er en af de mange frisører, det går ud over, hvis barselsfonden for selvstændige nedlægges.

”Ud af de ca. 20.000-25.000 iværksættere, der hvert år starter ny virksomhed, er kun en tredjedel kvinder. De fortæller ofte, at de ikke tør kaste sig ud i et iværksættereventyr, så længe de er i den fødedygtige alder og samtidig har planer om at stifte familie”, siger Frank Korsholm og uddyber, at det derfor er et stort tilbageskridt for ligestillingen at nedlægge barselsfonden for selvstændige.

Frank Korsholm var tilfreds efter mødet i beskæftigelsesudvalget.

”Vi havde et godt møde. Udvalgets formand Bent Bøgsted (DF) sendte nogle positive signaler og var villig til at se på en ny ordning for selvstændige erhvervsdrivende”, siger Frank Korsholm.

Dofk’s direktør, John Petersen, ser også positive signaler hos flere af folketingsmedlemmerne i beskæftigelsesudvalget.

”Det er vigtigt, at politikerne ikke kun tænker på lønmodtagerne, når de taler om barselsordninger. Mange af vores medlemmer har selv betalt til ordninger for deres ansatte, så det er simpelthen ikke rimeligt, at de ikke selv har mulighed for at få et økonomiske supplement til barselsdagpengene, når de selv skal på barsel”, siger John Petersen.

Opbakning fra Socialdemokratiet
Efter mødet kom Kasper Roug, folketingsmedlem fra Socialdemokratiet, ud af mødelokalet for at understrege sin opbakning til en bevarelse af barselsfonden for selvstændige.

”Det er jo beskæmmende for ligestillingen, at man vil nedlægge barselsfonden for selvstændige, for det kommer jo til at ramme unge kvinder i Danmark. Det kan jo ikke være rigtigt, at man ikke kan være selvstændig, hvis man også vil have børn. Det er en meget gammeldags måde at tænke på”, siger Kasper Roug, der også vil gå videre med sagen.

Om barselsfonden for selvstændige
Barselsfonden for selvstændige trådte i kraft den 1. oktober 2015, men allerede den 6. oktober 2015 offentliggjorde regeringen, at den havde planer om at afskaffe ordningen.

Problemet var, at ikke-selvstændige med en mindre B-indkomst også var blevet opkrævet bidrag til den obligatoriske ordning. I stedet for at korrigere opstartsvanskelighederne valgte regeringen, kort før jul, at fremsætte et lovforslag om at nedlægge barselsfonden.

Vedtages lovforslaget i starten af februar, nedlægges barselsfonden for selvstændige pr. 1. april 2016, så selvstændige erhvervsdrivende, der går på orlov efter 1. april 2016, ikke længere har en barselsfond. 

Vil du vide mere
Læs flere artikler om barselsfonden for selvstændige her:

De små nyheder

Nye satser 2018

De nye 2018 satser gældende for Dagpenge m.m., AES og AUB er nu opdateret.

Log på medlemsområde og vælg herefter "Værd at vide" i menuen til venstre.

dofk medlemsbladet

I september har dofk haft en del klager over manglende blad eller at der blev leveret for mange blade.

Læs mere …
Spar penge på kortbetaling

dofk og Swedbank har indgået aftale om store besparelser på kortbetaling / indløsningsaftale.

Læs mere …

Landet rundt

Tillykke til Birte

STORT TILLYKKE til Birte Kjær McDonald fra Frisøren i Veri.

Læs mere …
Tillykke til Nicole Christiansen

STORT TILLYKKE!

På det seneste Markedsføringskursus i Randers har Nicole Møller Christiansen fra Salon Hårværk i Fredericia modtaget Mesterbrev.

Læs mere …
Tillykke med Mesterbrevet

STORT TILLYKKE!

På det seneste Arbejdsmiljøkursus i Randers har Kirsten Krogsgård Olesen fra Salon K i Skjern og Jette Gosvig fra Klippestudie ApS i Beder modtaget Mesterbrev.

Læs mere …

Bliv medlem

Læs mere om at blive medlem af dofk.
Vi har masse af gode fordele og tilbud!

Fagbladet dofk

Læs den sidste nye udgave eller kig igennem
alle de forrige – alt sammen online!

Skaf et medlem

Og få et gavekort til værdi
af 500 kroner

dofk Sekretariatet

Islands Brygge 26, 6. sal

2300 København S.

Tlf. +45 63157440

dofk@dofk.dk

dofk Fyn

Faaborgvej 41 A

5250 Odense SV

Tlf. +45 63173440

fyn@dofk.dk

dofk Jylland

Dytmærsken 14, 2. th.

8900 Randers

Tlf. +45 86434811

jylland@dofk.dk

dofk København

Smallegade 10, 1.

2000 Frederiksberg

Tlf. +45 38872804

kbh@dofk.dk

dofk Sjælland

Energivej 3

4180 Sorø

Tlf. +45 58533055

sjaelland@dofk.dk